• Slide 3

  Kälviän musiikkileiri

  Kohtalona Käläviä – Kälviän musiikkileiri järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 1

  Kälviän musiikkileiri

  Kohtalona Käläviä – Kälviän musiikkileiri järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 2

  Kälviän musiikkileiri

  Kohtalona Käläviä – Kälviän musiikkileiri järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

Unspecified Masters

Atso Almila
kapellimestari

atso almila lev6cm

Säveltäjä, kapellimestari, orkesterinjohdon ja orkesterikoulutuksen professori. Jorma Panulan kapellimestari-
oppilas Sibelius-Akatemiassa 1974-77. Suomen Kansallisteatterin kapellimestari 1982-87 ja 1989-95.

Tampereen Kaupunginorkesterin kapellimestari vuosina 1987-89, Joensuun Kaupunginorkesterin 1993-2000, Kuopion Kaupunginorkesterin 1995-2000, sekä jälleen 2007 alkaen Kuopion toinen kapellimestari. Seinäjoen Kaupunginorkesterin päävierailija 2000-09. Joensuun Kaupunginorkesterin taiteellinen neuvonantaja 2010, ja jälleen taiteellinen johtaja 2011-13 ja nykyisin Joensuun Kaupunginorkesterin kunniakapellimestari.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon yliassistentti 1991-2002, kapellimestariluokan vakinainen lehtori 2002-10, orkesterinjohdon ja orkesterikoulutuksen professori syksystä 2013 eläkkeelle jäämiseen kesään 2019 saakka. Säännöllisiä kapellimestarivierailuja Suomen oopperayhdistyksissä, Kansallisoopperassa sekä sinfonia- ja puhallinorkestereissa, ulkomaisista lähinnä Ruotsissa. Nuoriso-orkesterityötä Suomen lisäksi lähinnä Irlannissa, Sveitsissä ja Itävallassa.

Sävellystuotanto käsittää kuusi oopperaa, viisi sinfoniaa (joista neljäs myös balettiteos), teoksia sinfonia- ja puhallinorkesterille, konserttoja useille soittimille, kamari- sekä teatteri- ja elokuvamusiikkia.

Keskustelukirja Jorma Panulan kanssa vuonna 2010, ”Vaistoa on vaikia opettaa”. Radio- ja tv-ohjelmien toimitustöitä 70-luvulta alkaen. Kaksi perättäistä kautta 1990-luvulla Valtion Säveltaidetoimikunnan jäsenenä.

Valtion viisivuotinen taiteilija-apuraha vuonna 2005. Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n kultainen kunniamerkki Suomen orkesterielämän hyväksi tehdystä työstä syksyllä 2006. Pohjois-Savon taidetoimikunnan taidepalkinto vuodelle 2010. Alun perin helsinkiläinen Almila on asunut Kuopiossa vuodesta 1996.

Nathan Archer
lyömäsoittimet

Opetuskieli suomi ja englanti.

Nathan Archer_6cm

Kuten monet muutkin nelivuotiaat, Nathan Archer aloitti musiikkiopintonsa pianon ääressä. Vapaa-aika kului myös jääkiekon ja yleisurheilun parissa. Musiikillinen käännekohta tapahtui neljännellä luokalla, kun koulun puhallinorkesteri etsi uusia soittajia. Nathan ilmoittautui innokkaana soittamaan klarinettia, koska kaverikin oli valinnut saman soittimen. Orkesterinjohtaja oli kuitenkin toista mieltä; klarinetti ei sopinut noin vilkkaalle tyypille, joka ei pysynyt edes paikallaan. Hänen paikansa olisi takarivissä, jossa olivat isot instrumentit.

Nathan suoritti lyömäsoittimien ammatilliset opinnot Toronton yliopistossa, josta valmistui vuonna 1999. Valmistumisensa jälkeen hän aloitti freelancerina Toronton alueella. Suuri muutos tapahtui kesällä 2003, kun Nathan muutti perheensä kanssa Suomeen ja aloitti lyömäsoitinten opettajana Oulun konservatoriossa. Opettajan työn ohessa Nathan on jatkanut aktiivisena freelance-muusikona. Hän on esiintynyt lyömäsoittajana ja patarumpalina Oulu sinfoniassa, Oulun kaupunginteatterissa, Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa, Oulun Musiikkijuhlilla, Pohjan Sotilassoittokunnassa, Uuden Musiikin Lokakuu –nykymusiikkijuhlilla, Tapiola Sinfonietassa, Oulunsalo Soi –festivaaleilla, Toronton sinfoniaorkesterissa sekä Kanadan kansallisbaletissa.

Päivi Severeide
harppu

päivi severeide
Kuva Turun Filharmoninen Orkesteri

Alkujaan hattulalainen Päivi Severeide (os. Viitanen) valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2008 ja suoritti harppudiplominsa Reija Bisterin ja Arielle Valibousen johdolla vuotta aiemmin erinomaisin arvosanoin. Ensikonserttinsa hän soitti syksyllä 2009. Takanaan hänellä oli myös opintoja Freiburgin Musiikkikorkeakoulussa Sarah O’Brieni harppuluokalla. Vuonna 2005 Severeide esiintyi Radion Sinfoniaorkesterin nuorena solistina ja on sen jälkeen soittanut muidenkin kotimaan orkestereiden solistina. Severeide on harpun äänenjohtaja Avanti!-kamariorkesterissa. Taiteellisen työskentelyn ohella hän opettaa ja toimii harpun vastuuopettajana Sibelius-Akatemiassa. Päivi Severeide on ollut virassa alkuvuodesta 2014 Turun Filharmonisen Orkesterin harpun äänenjohtajana ja rakastaa työtään.

Naoko Ichihashi
pianisti

naoko

Naoko Ichihashi valmistui vuonna 1981 Tokiossa Tohon musiikkikorkeakoulusta ja pääsi samana vuonna Indiana yliopistoon opiskelemaan pianon soittoa György Sebökin johdolla. Vuonna 1986 hänet palkittiin parhaana säestäjänä Tchaikovsky-kilpailussa Moskovassa. 1987 Ichihashi valmistui Indiana yliopistosta ja siirtyi Suomeen ja kamaripianistin paikan Sibelius-Akatemiassa. Samana vuonna hänestä tuli Avanti!n jäsen. Ensikonsertin hän antoi Helsingissä vuonna 1990.Vuosina 1991-1992 hän opiskeli Ecole Normalissa Pariisissa ja sai ”Licence de concert”diplomin.Vuonna 1993,hän sai toisen palkinnon Oulun kamarimusiikkikilpailussa. Hän on toiminut lehtorina Sibelius-Akatemiassa vuonna 2014 sta lähtien. Hän on arvostettu ja aktiivinen muusikko ja esiintyy jatkuvasti kamarimusiikkitapahtumissa ja toimii Jean Sibelius viulukilpailun ja Paulon sellokilpailun pianistina.

Matilda Kärkkäinen
pianisti

matilda kärkkäinen lev6cm

Pianotaiteilija Matilda Kärkkäinen esiintyy aktiivisesti niin soolo- kuin kamarimusiikkiohjelmiston parissa. Vuonna 2016 hän valmistui musiikin tohtoriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta. Kärkkäisen taiteellisen tohtorintutkinnon aiheena oli pianosonaatin moniulotteisuus. Hänen merkittävimpiä opettajiaan ovat olleet Marita Viitasalo ja professori Erik T. Tawaststjerna. Hän on täydentänyt opintojaan myös Wienin musiikkiyliopistossa ja Edsbergin kamarimusiikki-instituutissa Tukholmassa. Ensikonserttinsa hän soitti vuonna 2009.

Kärkkäinen on palkittu Jyväskylän pianokilpailussa (3. sija ja yleisöpalkinto v. 2004), Nyborgin pohjoismaisessa pianokilpailussa (2. sija v. 2004), ja kansainvälisessä Ciurlionis-kilpailussa Liettuassa (erikoispalkinto parhaasta nykymusiikkiteoksen esityksestä v. 2003). Uuden musiikin parissa Kärkkäinen on sittemmin soittanut useita kantaesityksiä ja myöskin levyttänyt kantaesittämäänsä musiikkia sekä tehnyt niistä nauhoituksia Yleisradiolle.

Kärkkäinen toimii pianonsoiton lehtorina Itä-Helsingin Musiikkiopistossa sekä kamaripianistina Sibelius-Akatemiassa.

Timo Latonen
pianisti

Timo Latonen opiskeli Turun konservatoriossa (Tarmo Huovinen, Marketta Valve), Sibelius-Akatemiassa (Erik T. Tawaststjerna, Tuija Hakkila) sekä Tallinnan musiikkiakatemiassa (Lauri Väinmaa). Keväällä 2004 hän suoritti pianonsoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin ja valmistui musiikin maisteriksi. Vuotta myöhemmin Timo Latonen valittiin Helsingin Konservatorion säestyksen lehtoriksi – toimeen, jonka parissa hän on soittanut lukemattomien nuorten ja kokeneiden muusikoiden kanssa.

Vuosien mittaan Timo Latonen on esiintynyt pianistina Suomen lisäksi Chilessä, Hollannissa, Irlannissa, Itävallassa, Liettuassa, Puolassa, Saksassa ja Virossa. Timo Latonen on myös Suomen Chopin-yhdistyksen varapuheenjohtaja sekä jo 20 vuoden ajan pyörineiden konserttisarjojen taiteellinen johtaja syntymäkunnassaan Eurassa.

 

Share