• Slide 3

  Kälviän musiikkileiri

  Kohtalona Käläviä – Kälviän musiikkileiri järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 1

  Kälviän musiikkileiri

  Kohtalona Käläviä – Kälviän musiikkileiri järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 2

  Kälviän musiikkileiri

  Kohtalona Käläviä – Kälviän musiikkileiri järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

Puupuhaltimien opettajat

Annaleena Jämsä
huilu

annaleena puhto kork6cm vaaka
Kuva BLUNDERBUSS/Anna-Julia Granberg

Annaleena Jämsä aloitti huiluopintonsa Keravan musiikkiopistossa Marja-Leena Mäkilän oppilaana. Vuodesta 1996 hän opiskeli Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa aluksi Liisa Ruohon ja myöhemmin Ilpo Mansneruksen johdolla. Hän valmistui musiikin maisteriksi syksyllä 2003 suoritettuaan diplomitutkintonsa erinomaisin arvosanoin. Lisäksi hän on osallistunut mm. Michael Martin Koflerin, Petri Alangon, Paul Edmund-Daviesin, Andrea Lieberknechtin, Patrick Gallois´n, Emily Beynonin, Trevor Wyen ja Michael Faustin mestarikursseille.

Annaleena Jämsä voitti Lahden valtakunnallisen puhallinkilpailun huilusarjan vuonna 2003. Hänet palkittiin myös koko kilpailun parhaana puupuhaltajana. Vuonna 2001 hän soitti Uudessakaupungissa Crusell –kilpailun finaalissa, jossa hänelle myönnettiin Pro Musica –stipendi. Jämsä on kantaesittänyt useita soolohuilu- ja kamarimusiikkiteoksia ja esiintynyt solistina mm. Oulu Sinfonian, Kemin ja Mikkelin kaupunginorkestereiden, sekä Tampere Filharmonian kanssa. Kotimaan lisäksi hänelle on karttunut esiintymiskokemusta useissa Euroopan maissa, Japanissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Hän on Oslo Kammerakademi-kamariyhtyeen jäsen.

Annaleena Jämsä on työskennellyt huilun äänenjohtajan sijaisena Kymi Sinfoniettassa kauden 2000 – 2001, vakituisena huilun äänenjohtajana Oulu Sinfoniassa 2001 – 2008, äänenjohtajan sijaisena Tampere Filharmoniassa 2008 – 2009, vuorottelevana soolohuilistina Oslon Filharmonikoissa kevätkauden 2010, sekä vuorottelevana soolohuilistina Norjan Oopperassa (Den Norske Opera og Ballett) kevätkauden 2011. Syksystä 2009 alkaen hänet on kiinnitetty vakituisesti Tampere Filharmonian huilun äänenjohtajan toimeen. Orkesterityönsä rinnalla hän toimii huilunsoiton tuntiopettajana Tampereen Musiikkiakatemiassa (TAMK).

 

Sanna Niemikunnas
oboe

sanna_niemikunnas lev6cm

Sanna Niemikunnas (s. 1964 Hyvinkää) aloitti oboensoiton Hyvinkään musiikkiopistossa vuonna 1980 opettajanaan Marjatta Teirilä. Hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa solistisella osastolla 1983–1990 Sven-Erik Paanasen johdolla ja valmistui musiikin kandidaattiksi 1990 (musiikin maisteri 1996). RSO:n oboen- ja englannintorvensoittajana Niemikunnas aloitti 1988 sijaisena. Vuonna 1990 paikka vakinaistettiin. Niemikunnaksen harrastuksiin lukeutuvat kuntoileminen ja lukeminen. Perheeseen kuuluvat lapset Nikke (s. 1994) ja Ninni (s. 1999).

 

Nina Selin
klarinetti

niina selin lev6cm

Kuva Patrik Stenström

Niina aloitti klarinetinsoiton vuonna 1985 Rovaniemellä, jossa opettajana oli mm. Esko Parikka. Vuonna 1994 hän aloitti Sibelius-Akatemiassa, jossa opiskeli Reijo Koskisen ja Kullervo Kojon johdolla valmistuen musiikin maisteriksi vuonna 2000. Käsitystään klarinetinsoitosta hän on vielä täydentänyt Joy Farrallin opissa Lontoossa vuosina 2001-2002.

Nykyisin hänen käsitystään klarinetinsoitosta täydentävät kaksi oppilasta Sibelius-Akatemiassa sekä vuodesta 1995 jatkunut työ äänenjohtajana Suomen Kansallisoopperan orkesterissa.

Kalle Oittinen
saksofoni

Kalle Oittinen (s.1988) on helsinkiläinen klassinen saksofonisti ja saksofoninsoitonopettaja, joka ammentaa motivaation työhönsä taiteilijana ja opettajana jatkuvasta uuden oppimisesta sekä musiikin parissa kokemiensa elämysten ja tunteiden jakamisesta kanssamuusikoiden, oppilaiden ja yleisön kanssa. Oittinen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi Pekka Savijoen ja Joonatan Rautiolan oppilaana ja on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla eturivin saksofonistien (mm. Claude Delangle, Vincent David ja Arno Bornkamp) kanssa.

Nuoresta iästään huolimatta Oittinen on jo kokenut pedagogi ja toimii tällä hetkellä saksofoninsoiton lehtorina Tampereen Konservatoriossa sekä opettaa Tampereen Ammattikorkeakoulussa (TAMK) ja Sibelius-Akatemiassa. Hän on työskennellyt myös Kaartin Soittokunnassa ja toimii säännöllisesti avustajana sinfoniaorkestereissa ja soittokunnissa. Kamarimuusikkona Oittinen toimii erityisesti Saksofonikvartetti Aavan jäsenenä monien muiden kokoonpanojen ja projektien lisäksi. Oittinen on monipuolinen ja kokeilunhaluinen muusikko. Erilaiset projektit ulottuvat perinteisistä klassisen saksofonin kokoonpanoista ja konserteista aina funk-yhtyeisiin ja musiikkiteatteriin asti.

Solistina Oittinen on esiintynyt Sibelius-Akatemian Sinfoniaorkesterin ja Slovenian Philharmonisen Orkesterin kanssa ja vuonna 2016 sijoittunut toiseksi 8. kansainvälisessä saksofonikilpailussa Nova Goricassa, Sloveniassa. www.kalleoittinen.com

Mikko-Pekka Svala
fagotti

mp2015

Mikko-Pekka aloitti musiikkiopinnot Länsi-Pohjan musiikkiopistossa, Kemissä, josta peruskoulun jälkeen muutti entisen Kälviän musiikkileirin taiteellisen johtajan Jarmo Korhosen oppipojaksi Turkuun. Mikko-Pekka Svalan ensimmäinen solistiesiintyminen sinfoniaorkesterin kanssa tapahtui Turun filharmonisen orkesterin nuorten solistien konsertissa Mozartin fagottikonserttoa soittaen vuonna 2001. Konservatorion ja lukion suoritettuaan matka jatkui Malmön, Leipzigin ja Essenin musiikkikorkeakouluihin.

Vuoden 2003 Crusell-fagottikilpailussa Uudessakaupungissa Svala sai toisen palkinnon ja erikoispalkinnon Eero Hämeenniemen Alberobello -teoksen parhaasta esityksestä. Solistikokemusta Mikko-Pekalle on kertynyt myös Malmön musiikkikorkeakoulun sinfoniaorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin ja Kemin kaupunginorkesterin konserteissa. Mikko-Pekka Svala on työskennellyt mm.Malmön oopperaorkesterissa, Tampere Filharmoniassa, Berliinin radion sinfoniaorkesterissa ja Avanti!:ssa. Nykyisin Mikko-Pekka toimii fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa ja nauttii toisesta intohimostaan, opettamisesta mm. Helsingin konservatoriossa. Kälviän musiikkileirin taiteellisena johtajana Mikko-Pekka on toiminut vuodesta 2013.

Share