• Slide 4

  Kälviän musiikkileiri

  Kohtalona Käläviä – Kälviän musiikkileiri järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 3

  Kälviän musiikkileiri

  Kohtalona Käläviä – Kälviän musiikkileiri järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 1

  Kälviän musiikkileiri

  Kohtalona Käläviä – Kälviän musiikkileiri järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 2

  Kälviän musiikkileiri

  Kohtalona Käläviä – Kälviän musiikkileiri järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 1 -eng

  Kälviä Music Camp

  Kälviä Music Camp is one of the most popular orchestra music camps in Finland.
  We are proud of our high quality and active programme.

 • Slide 2 -eng

  Kälviä Music Camp

  Kälviä Music Camp is one of the most popular orchestra music camps in Finnish.
  We are proud of our high quality and active programme.

Alttoviulun, sellon ja kontrabasson opettajat

Ari Hanhikoski
alttoviulu

Ari Hanhikoski lev6cm
Kuva Sami Helenius

Ari Hanhikoski on soittanut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa vuodesta 1976. Alttoviulun äänenjohtajaksi hän siirtyi vuonna 1989. Hanhikoski aloitti viulunsoitonopinnot 7-vuotiaana Anna-Liisa Fordellin johdolla ja siirtyi 15-vuotiaana alttoviuluun ja Juha Kankaan oppilaaksi Keski-Pohjanmaan musiikkiopistoon. Vuodesta 1981 hän opiskeli Tukholman musiikkikorkeakoulussa Zahari Tchavdarovin, Björn Sjögrenin ja Kurt Lewinin oppilaana ja suoritti loppututkinnon vuonna 1986. Hanhikoski täydensi sen jälkeen opintojaan mm. Nobuko Imain ja Juri Bashmetin mestarikursseilla. Hän on soittanut myös Kaustinen-kvartetissa sekä vuosina 1987–88 Ruotsin Radion sinfoniaorkesterissa.

Hanhikoski on toiminut opettajana Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa ja ammattikorkeakoulussa sekä Kälviän kansainvälisellä musiikkileirillä. Hän on lisäksi ollut mukana Chydenius-kapellissa sen perustamisesta eli vuodesta 1995 lähtien.

Atso Lehto
alttoviulu

 

Tuomas Lehto
sello

SONY DSC

Tuomas Lehto aloitti sellonsoiton opinnot kolmevuotiaana opettajanaan Anja Maja. Vuonna 2000 opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa ensin Hannu Kiiskin ja myöhemmin Marko Ylösen ja Jan-Erik Gustafssonin johdolla. Vuonna 2007-2008 hän opiskeli Tukholmassa Torleif Thedéenin luokalla. Vuonna 2006 Tuomas Lehto voitti kolmannen palkinnon Turun sellokilpailussa. Lisäksi Lehto oli Eurovision nuorten solistien kilpailun Suomen finalisti 2004.

Tuomas Lehto on esiintynyt lukuisten omien konserttien lisäksi useiden suomalaisorkestereiden solistina. Lehto on myös kantaesittänyt ja levyttänyt hänelle omistetun Ville Matvejeffin sellokonserton vuonna 2009. Kamarimuusikkona hän esiintyy säännöllisesti, ja on monen festivaalin vakiovieras.

Suomen lisäksi Lehto on esiintynyt myös useissa Euroopan maissa, Venäjällä, Yhdysvalloissa sekä Arabiemiraateissa. Hän on ollut Helsingin kaupunginorkesterin 1.soolosellisti vuosina 2009-2013. Nykyään Tuomas Lehto on Radion sinfoniaorkesterin 1. soolosellisti. Hän on myös KuruFest-festivaalin taiteellinen johtaja sekä Total Cello Ensemblen ja Uusi Helsinki-kvartetin jäsen.

Jaani Helander
sello

Kuva Dana Ross

Jaani Helander (s. 1989) valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2013 professori Martti Rousin luokalta ja on siitä lähtien ollut Helsingin kaupunginorkesterin jäsen. Hän toimii myös Sibelius-Akatemiassa sellon tuntiopettajana. Helander opiskelee tällä hetkellä professori Natalia Gutmanin johdolla Scuola di Musica di Fiesolessa Firenzessä, Italiassa. Lukuvuoden 2011-12 hän opiskeli professori Chistoph Richterin luokalla Folkwang-yliopistossa Essenissä, Saksassa.

Helander voitti toisen palkinnon Turun sellokilpailussa 2010 ja ensimmäisen palkinnon jousisoitinkilpailussa ISA-festivaalilla Itävallassa samana vuonna. Hän on esiintynyt mm. Turun filharmonisen orkesterin, Joensuun ja Hämeenlinnan kaupunginorkesterien, Kaartin soittokunnan, Kymi Sinfoniettan, Sinfoniaorkesteri Vivon, Kirkkonummen kamariorkesterin, Spirit of Europen sekä Kamarikesä Ensemblen solistina. Vuonna 2013 hän kantaesitti Suomessa Uljas Pulkkiksen “Dragonfly”-sellokonserton Uuden Ajan Ensemblen kanssa.

Kamarimuusikkona Helander on esiintynyt mm. Yhdysvalloissa, Israelissa ja Kreikassa sekä Suomessa mm. Kuhmon Kamarimusiikissa, Korsholman Musiikkijuhlilla ja Sysmän Suvisoitossa. Hän toimii uuden Helsinki Chamber Music Festivalin taiteellisena johtajana yhdessä viulisti Kreeta-Julia Heikkilän kanssa. Heikkilän ja pianisti Jaan Otsin kanssa Helander on perustanut Trio Teosin, jonka debyyttikonsertti oli Tallinnan kamarimusiikkijuhlilla elokuussa 2017.

Helander nauttii myös klassisen rajat ylittävän ohjelmiston soittamisesta. Hän on tehnyt useita sovituksia tangoista, pop-musiikista ja elokuvamusiikista kahdelle ja useammalle sellolle. Vuonna 2013 hän esiintyi huumoriorkesteri Retuperän WBK:n solistina orkesterin 80-vuotisjuhlakonsertissa Finlandia-talossa. Jaani Helander soittaa Finlandssvenska Instrumentfondenin italialaisella Vincenzo Postiglione -sellolla vuodelta 1914.

Oskari Hannula
kontrabasso

oskari-hannula lev6cm

Oskari Hannulan voi nähdä basson varressa mitä erilaisimmissa tilanteissa. Hän soittaa säännöllisesti kansanmusiikkia, vierailee kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla, on orkesterimuusikko ja joskus intoutuu jopa solistiksi.

”Musiikissa parasta ovat yhteiset kokemukset taitavien muusikoiden seurassa.”

Share