• Slide 5

  Kälviän musiikkileiri

  Kohtalona Käläviä – Kälviän musiikkileiri järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 4

  Kälviän musiikkileiri

  Kohtalona Käläviä – Kälviän musiikkileiri järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 3

  Kälviän musiikkileiri

  Kohtalona Käläviä – Kälviän musiikkileiri järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 1

  Kälviän musiikkileiri

  Kohtalona Käläviä – Kälviän musiikkileiri järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

 • Slide 2

  Kälviän musiikkileiri

  Kohtalona Käläviä – Kälviän musiikkileiri järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

Puupuhaltimien opettajat

Kivikataja, Okko
klarinetti, puhallinorkesteri, kamarimusiikki

Okko lev6cm

Okko Kivikataja on opiskellut klarinetinsoittoa Helsingin Ammattikorkeakoulussa, Sibelius-Akatemiassa ja Strasbourgin Konservatoriossa. Hän valmistui musiikkipedagogiksi (AMK) vuonna 2004 ja musiikin maisteriksi erinomaisin arvosanoin vuonna 2006 opettajinaan Anna-Maija Korsimaa ja Armand Angster. Opinnot ovat täydentyneet lukuisilla mestarikursseilla. Kivikataja piti kiittävät arvostelut saaneen ensikonserttinsa Sibelius-Akatemiassa keväällä 2008. Helsingin Konservatorion klarinetinsoiton opettajan toimeen Kivikataja kiinnitettiin elokuusta 2007. Opetustyön ohella aktiivinen kamarimuusikkona toimiminen (mm. Puhallinkvintetti Fantasia/ 1.palkinto kansainvälisissä Henri Tomasi-puhallinkvintenttikilpailussa Marseillessa 2009) ja orkesteriavustajana vierailu pääkaupunkiseudun orkestereissa kuuluvat myös työnkuvaan. Syksyllä 2012 Kivikataja suoritti puhallinorkesterinjohdon diplomitutkinnon Sibelius-Akatemiassa erinomaisin arvosanoin. Hän toimii nykyään puhallinorkesteri Louhen kapellimestarina.

Niemikunnas, Sanna
oboe

sanna_niemikunnas lev6cm

Sanna Niemikunnas (s. 1964 Hyvinkää) aloitti oboensoiton Hyvinkään musiikkiopistossa vuonna 1980 opettajanaan Marjatta Teirilä. Hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa solistisella osastolla 1983–1990 Sven-Erik Paanasen johdolla ja valmistui musiikin kandidaattiksi 1990 (musiikin maisteri 1996). RSO:n oboen- ja englannintorvensoittajana Niemikunnas aloitti 1988 sijaisena. Vuonna 1990 paikka vakinaistettiin. Niemikunnaksen harrastuksiin lukeutuvat kuntoileminen ja lukeminen. Perheeseen kuuluvat lapset Nikke (s. 1994) ja Ninni (s. 1999).

Jämsä, Annaleena
huilu

annaleena puhto kork6cm vaaka
Kuva BLUNDERBUSS/Anna-Julia Granberg

Annaleena Jämsä aloitti huiluopintonsa Keravan musiikkiopistossa Marja-Leena Mäkilän oppilaana. Vuodesta 1996 hän opiskeli Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa aluksi Liisa Ruohon ja myöhemmin Ilpo Mansneruksen johdolla. Hän valmistui musiikin maisteriksi syksyllä 2003 suoritettuaan diplomitutkintonsa erinomaisin arvosanoin. Lisäksi hän on osallistunut mm. Michael Martin Koflerin, Petri Alangon, Paul Edmund-Daviesin, Andrea Lieberknechtin, Patrick Gallois´n, Emily Beynonin, Trevor Wyen ja Michael Faustin mestarikursseille.

Annaleena Jämsä voitti Lahden valtakunnallisen puhallinkilpailun huilusarjan vuonna 2003. Hänet palkittiin myös koko kilpailun parhaana puupuhaltajana. Vuonna 2001 hän soitti udessakaupungissa Crusell –kilpailun finaalissa, jossa hänelle myönnettiin Pro Musica –stipendi. Jämsä on kantaesittänyt useita soolohuilu- ja kamarimusiikkiteoksia ja esiintynyt solistina mm. Oulu Sinfonian, Kemin ja Mikkelin kaupunginorkestereiden, sekä Tampere Filharmonian kanssa. Kotimaan lisäksi hänelle on karttunut esiintymiskokemusta useissa Euroopan maissa, Japanissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Hän on Oslo Kammerakademi-kamariyhtyeen jäsen.

Annaleena Jämsä on työskennellyt huilun äänenjohtajan sijaisena Kymi Sinfoniettassa kauden 2000 – 2001, vakituisena huilun äänenjohtajana Oulu Sinfoniassa 2001 – 2008, äänenjohtajan sijaisena Tampere Filharmoniassa 2008 – 2009, vuorottelevana soolohuilistina Oslon Filharmonikoissa kevätkauden 2010, sekä vuorottelevana soolohuilistina Norjan Oopperassa (Den Norske Opera og Ballett) kevätkauden 2011. Syksystä 2009 alkaen hänet on kiinnitetty vakituisesti Tampere Filharmonian huilun äänenjohtajan toimeen. Orkesterityönsä rinnalla hän toimii huilunsoiton tuntiopettajana Tampereen Musiikkiakatemiassa (TAMK).

Niskanen, Nora
klarinetti

nora niskanen

Raumalainen Nora Niskanen (s.1980) on Sinfonia Lahden klarinetin varaäänenjohtaja. V. 2007-2015 hän työskenteli klarinetin varaäänenjohtajana Oulu Sinfoniassa. Pitkissä sijaisuksissa myös Lapin kamariorkesteri, Turun Filharmoninen orkesteri sekä Helsingin kaupunginorkesteri ovat tulleet tutuksi. Niskanen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta v. 2007. Hän on täydentänyt opintojaan monilla mestarikurseilla niin kotimaassa kuin ulkomailla ja opiskellut lisäksi 2005-2006 Norjan musiiikkikorkeakoulussa Oslossa Hans Christian Braeinin johdolla. Espanjalainen Jose Luis Estelles on ollut suuri vaikuttaja Noran matkalla kohti ammattilaisuutta. Opiskelunsa alkuaikoina Niskanen osalllistui kansallisiin kilpailuihin mukavalla menestyksellä, (Lahden puhallinmusiikkikilpailut, Crusell klarinettikilpailut), mutta omimmaksi jutuksi Noralle muodostui orkesterityö ja kamarimusiikki. Oulun vuosina hän suunnitteli ja organisoi Oulu sinfonian Kamarisunnuntait- konserttisarjaa ja oli toki myös aktiivinen esiintyjä. Hienoimpiin kamarimusisointimuistoihin liittyvät konsertoinnit kotimaan rajojen ulkopuolella pohjoismaissa ja Euroopassa.

Rautiola, Joonatan
saksofoni

Joonatan Rautiola Photo: Hanna Koikkalainen © hkoikkalainen@gmail.com

Joonatan Rautiola opiskeli Sibelius-Akatemiassa Pekka Savijoen oppilaana, Pariissa Nicolas Prostin ja Christian Wirthin johdolla sekä ensimmäisenä suomalaisena Claude Delanglen saksofoniluokalla Pariisin konservatoriossa, josta valmistui erinomaisin arvosanoin keväällä 2010. Hän on myös opiskellut yksityisesti legendaarisen oboisti-kapellimestari Maurice Bourguen kanssa. Joonatan Rautiola on esiintynyt Düsseldorfer Symfonikerin, Bruggen kamariorkesterin, Mecklenburgische Staatskapellen, Radion Sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Kymi Sinfoniettan sekä useiden pohjoismaisten sotilassoittokuntien solistina. Viime vuosina hän on esiintynyt resitaalein mm. Lontoossa, Dublinissa, Pietarissa, Bangkokissa, Tokiossa sekä New Yorkin Carnegie Hallissa. Ranskalaisen Quatuor Ellipsosin jäsenenä Rautiola esiintyi Pariisin salle Pleyelissä, Petit Palais’ssa ja Radio Francessa sekä useiden huippumuusikoiden, kuten Eric le Sagen ja Jean-François Zygelin kanssa.

Rautiolan ohjelmisto käsittää 1900-luvun saksofonikirjallisuuden merkittävimpien teosten lisäksi romantiikan ajan saksofonimusiikkia, nykysäveltäjien hänelle omistamia teoksia sekä useita saksofonille sovitettuja teoksia. Rautiola on kantaesittänyt Patrick Marclandin, Tapio Tuomelan, Olli Virtaperkon, sekä useiden nuorien säveltäjien teoksia mm. IRCAMissa Pariisissa ja työstänyt Pierre Boulezin, Betsy Jolasin ja Christian Lauban saksofoniohjelmistoa säveltäjien itsensä johdolla. Rautiola osallistui viime vuonna ranskalaissäveltäjä Patrick Marclandin sooloteosten kokonaislevytykseen, jonka useimmat teokset äänittivät maailmankuulun Ensemble Intercontemporainin solistit.

Joonatan Rautiola tuli suomalaisyleisön tietoisuuteen voitettuaan vuonna 2002 Yleisradion Nuorten Solistien kilpailun. Hän on sittemmin voittanut useita kansainvälisiä kilpailuita, kuten Pohjoismaisen Puhallinkilpailun Oslossa ja Slovenian kansainvälisen saksofonikilpailun. Vuonna 2010 hän saavutti Belgiassa klassisen saksofonin suurimman kilpailun, Concours International Adolphe Saxin, neljännen sijan. Häntä ovat tukeneet mm. Mécénat Musical Société Générale, Suomen kulttuurirahasto ja Pro Musica -säätiö. Joonatan Rautiola on pitänyt mestarikursseja mm. Helsingin, Nantesin ja Strasbourgin konservatorioissa, Senzoku Gakuen College of Musicissa (Tokio), Trinity College of Musicissa (Lontoo) ja Sibelius-Akatemiassa. Ranskalainen Fondation Meyer julkaisi loppuvuodesta 2011 Joonatan Rautiolan debyyttialbumin, joka sisältää suomalaista klassista ja uutta musiikkia.

Svala, Mikko-Pekka
fagotti

mp2015

Mikko-Pekka aloitti musiikkiopinnot Länsi-Pohjan musiikkiopistossa, Kemissä, josta peruskoulun jälkeen muutti entisen Kälviän musiikkileirin taiteellisen johtajan Jarmo Korhosen oppipojaksi Turkuun. Mikko-Pekka Svalan ensimmäinen solistiesiintyminen sinfoniaorkesterin kanssa tapahtui Turun filharmonisen orkesterin nuorten solistien konsertissa Mozartin fagottikonserttoa soittaen vuonna 2001. Konservatorion ja lukion suoritettuaan matka jatkui Malmön, Leipzigin ja Essenin musiikkikorkeakouluihin.

Vuoden 2003 Crusell-fagottikilpailussa Uudessakaupungissa Svala sai toisen palkinnon ja erikoispalkinnon Eero Hämeenniemen Alberobello -teoksen parhaasta esityksestä. Solistikokemusta Mikko-Pekalle on kertynyt myös Malmön musiikkikorkeakoulun sinfoniaorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin ja Kemin kaupunginorkesterin konserteissa. Mikko-Pekka Svala on työskennellyt mm.Malmön oopperaorkesterissa, Tampere Filharmoniassa, Berliinin radion sinfoniaorkesterissa ja Avanti!:ssa. Nykyisin Mikko-Pekka toimii fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa ja nauttii toisesta intohimostaan, opettamisesta mm. Helsingin konservatoriossa. Kälviän musiikkileirin taiteellisena johtajana Mikko-Pekka on toiminut vuodesta 2013.

FacebookSuosittele